Ga met me mee!

Overweldigend, met elk getij weer een andere beleving, de indrukwekkende rust en & ruimte waarin je jezelf zo nietig voelt.. kortom: mijn passie! Loop met me mee door de kwelder, langs rijsdammen, en over zandplaten met daartussen kronkelige prielen en geulen die we doorkruisen. De Waddenzee, het meest bijzondere natuurgebied van Nederland ligt hier gewoon om de hoek…..

Tochten

Ontdek waarom de Waddenzee Unesco Werelderfgoed is; lopend over de bodem van de zee zie je pas hoe ongelooflijk rijk en dynamisch de natuur hier is. Dat maakt het Wad uniek en je wadlooptocht een ervaring om nooit te vergeten!

Op het Groningswad zijn schitterende zwerftochten te maken tussen de 2,5-4 uur. Ook bij zonsopkomst of zonsondergang. Engelsmanplaat, het Pinkegat en Eilanderbult zijn mooie bestemmingen op het Friese Wad, waar vaak ook zeehonden te spotten zijn. Een overtocht naar Schiermonnikoog is op aanvraag.

De tochten zijn exclusief voor gasten van Wilgenheerd en alleen in kleine groepjes.

Voorbereiding

Wadlopen is zwaarder dan een wandeling over land. Ga mee wanneer je zonder moeite 3-4 uur kunt wandelen. Heb je gezondheidsproblemen of een blessure? Neem dan op voorhand contact met me op. In je basisuitrusting zitten (half)hoge gympen of duiklaarzen met een dikke zool, een regen/windjack, looptight of korte broek, en eten & drinken voor onderweg. Afhankelijk van het weer en het jaargetijde een extra warm laagje en UV zonnecrème. Een oude handdoek om bij terugkeer het eventuele slik van je lijf en je schoenen te verwijderen is een goed idee.

 

Deelname

Sinds begin 2023 ben ik erkend wadloopgids. Gasten van Wilgenheerd kunnen met mij op pad in kleine groepjes tm 12 personen. Iedereen met een goede basisconditie kan mee, vanaf een leeftijd van 14 jaar (soms jonger, maar dan alleen in overleg). Deelname aan een wadlooptocht kost 20 euro p.p., te voldoen tijdens je verblijf op Landgoed Wilgenheerd. Mijn starttarief is 75 euro.

Wil je meer informatie of afstemming over een wadlooptocht en/of een bestemming voordat je een verblijf op landgoed Wilgenheerd boekt? Vul dan hier het contactformulier in. Wil je tijdens je verblijf op Wilgenheerd besluiten om mee te gaan, dan kan dat ook. Afhankelijk van de mogelijkheden die er op dat moment zijn natuurlijk. Doorverwijzen naar collega wadloopgidsen is ook altijd een optie.

Wadloop bewust

Vanwege zijn wereldwijde unieke geologische en ecologische waarde staat de Waddenzee op de Unesco werelderfgoedlijst. Daarom zijn we er extra voorzichtig op. We lopen alleen in een kleine groep, houden afstand van (groepen) vogels en zeehonden, maken niks kapot en laten vanzelfsprekend niets anders achter dan alleen onze voetafdrukken.. Neem je eten & drinken mee in bidons en herbruikbare bakjes, zo dragen we allemaal ons steentje bij.