Wilgenblog december 2020: mooi & byzonder!

De kortste dag ligt alweer achter ons en de Top 2000 schalt binnenkort door de huiskamer. Er zat weinig muziek in 2020 is de algemene teneur als we de social media, TV en kranten geloven. Maar zijn er dan zo weinig mensen die naast de Corona perikelen ook hebben genoten van het afgelopen jaar? Zijn wij dan die uitzondering?

Natuurlijk was het spannend. In het vroege voorjaar regende het annuleringen voor Wilgenheerd. Het gaf ons de tijd om de boerderij en camping extra mooi te maken. Klaar voor het moment dat gasten zin zouden hebben om coronaproof vakantie te gaan vieren in eigen land. Nou dat hebben we geweten!

In mei nog schoorvoetend, maar vanaf half juni tot eind september was het volle bak in zowel het nieuwe appartement, de gastenkamers als op de camping. En wat hebben onze gasten genoten van het Hogeland, Schiermonnikoog, de Stad en Ommeland. En wat hebben wij genoten van het enthousiasme, de verhalen en de complimenten over het sanitair, het terrein en verbouwingen die we met bloed, zweet en een paar tranen hebben gerealiseerd de afgelopen winter.

Wat was het mooi tijdens de Wadlooptochten met Peter over Brakzand en het Pieterburen Wad. En al die prachtige fietskilometers over kleine fietspaadjes, boeren weggetjes en de waddendijk achterlangs. Zoveel gasten hebben in alle rust langs het Lauwersmeer gelopen, turend naar het moment dat de Zeearend zich zou laten zien.

We dachten dat we ervaren campingeigenaren waren na tien jaar Italië. Maar toegegeven, we hebben veel bijgeleerd afgelopen seizoen. Met name over campers en caravans; beter gezegd het formaat van de campers en caravans. Groter dan 5,5m past niet goed op ons natuurkampeerterreintje en ook niet bij ons. Dus zetten we voor 2021in op bescheiden formaten. Graag zien we de schittering in de ogen van gasten met eigen camping-schepsels; oude klus busjes, kleurrijke Eribaatjes, daktenten etc. Kortom: “Passie en Liefde” voor het buiten zijn.

We denken alweer na over volgend jaar en steken de handen uit de mouwen. De website is geactualiseerd met mooie beelden en meer informatie. Er staat volgend voorjaar een mooie ingerichte de Waard Tipi tent aan het water met een eigen keukenblokje in het bos. Een nieuwe parkeerplaats is aangelegd voor de gasten van de boerderij. We werken inmiddels samen met Binnenwerk SBB, een groep jonge mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.  Er ligt een 4persoons Canadees bij het boothuis voor de verhuur en nieuwe fiets- en wandelroutes zijn beschikbaar. Het netwerk van de vele enthousiaste ondernemers in onze omgeving breidt zich steeds verder uit.

Hoezo een verloren jaar? Natuurlijk, ook wij hebben onze zorgen, maar zien ook de zon over het land en Hoornse Vaart opkomen, de reeën in de tuin en de glimlach van onze gasten.

Heb een mooi & bijzonder 2021 en wees welkom op Landgoed Wilgenheerd!

Arjan en Heleen