Wilgenblog mei 2020

Camping WC’s en ZO

Na de aankoop van Wilgenheerd in september 2019 weten we dat het sanitair van de vorige eeuw volledig gesloopt moet worden. Ik stel de sloop nog een paar maanden uit maar moet dan toch in januari aan de bak.

Laat ik makkelijk beginnen met een gipsen plafonnetje. Vervolgens 2 weken en 4 plafonds later is er een gapend gat ontstaan in de grote schuur. Daarna de sloop van muren, tegels, wc potten, dekvloer en wat er zoal zich in een sanitair gebouw bevindt. Ik krijg de 3e container van 6 kuub meer dan vol.

Er is ondertussen wel geen balzaal ontstaan, maar toch een ruimte waar dhr. Snippe, een man met verstand van zaken, heil in ziet om een groot aantal wc’s, douches en een zogenaamde uitstort voor de onze toekomstige caravan en camper bewoners te realiseren.

We belanden in een discussie van het plaatsen van een urinoir. Ik merk dat vrouwen het urinoir als een raar en een beetje viezig toilet potje zien. Niks is natuurlijk minder waar. Omdat ik een tweede handsje op de kop kan tikken en vrouwlief weet de overtuigen van de snelheid van schoon houden ligt er bij ons een juweeltje van firma Sfinx in het klussenhok.

Maar eerst nog waterleidingen en riolering in de vloer. Dacht ik dat ik het zware werk achter de rug had?? Niks is minder waar. Een lokale installateur weet me te overtuigen niet zelf te gaan betonzagen. Hij weet nog wel een “mannetje”. Een week later verschijnen er twee gierende betonzagen in ons gebouwtje. Ik huur een van de dikste kango’s om de veel te zware betonstroken er uit te drillen.

Het punt van ommekeer; slopen gaat over in bouwen. Door het afstruinen van het internet is de inrichting als een stapel dozen aangeleverd met een tiental busjes, vrachtauto’s en aanhangers. De schuur ligt vol.

Spannend is de keuze voor een kleurrijk tegeltje uit Spanje in combinatie met een partij vloertegels van meneer H. aan de rondweg Groningen. Er ontstaat een tropische verrassing. Ik maak kennis met termen als rimless en softclose wc brillen, heatpipes , chemische ankers en moderne flex-heat uit Grootegast.

Maar het resultaat staat er na en paar maanden hard werken, leren, zwoegen, Qmusic geschal en Legionella-en Corona regels. Een zeer comfortabel sanitair voor onze camping gasten. We zijn zeer tevreden met het resultaat maar zijn natuurlijk heel benieuwd wat jullie als gasten er straks van vinden. Wetende dat de Nederlandse campinggast kritisch is op de wc buiten de deur.

En O Ja, mannen ….maak aub gebruik van mijn tweede handsje: het urinoir. Wat achteraf dan weer niet echt een koopje bleek.

Arjan.